Här kommer receptet:
1 pkt jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
1/2 dl mörk sirap
4-5 dl rågsikt
ca 5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl dinkelmjöl
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt salt och sirap. Rör ner mjölet - degen ska vara kladdig men ej rinnande - prova dig fram med mängden mjöl, jag tycker att det varierar väldigt med olika mjölsorter.
Jäs degen i 30-60 minuter beroende på hur hungrig du är...
Fös ut degen på mjölat bakbord, knåda inte! Dela degen i ca 16 bitar och lägg de mjöliga bitarna på plåten. Bröden ska gräddas överst i ugnen på 275 grader i ca 10 minuter, de ska kännas ihåliga om du knackar på undersidan. Pensla med vatten när de kommer ur ugnen och låt vila under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar